Skip to main content

BHV

Bij Redden is een BHV cursus nooit saai; onze instructeur leert u vol enthousiasme de fijne kneepjes in de bedrijfshulpverlening

BHV Basiscursus

Met onze basis BHV cursus bent u voorbereid om verschillende calamiteiten op de werkvloer; u leert bijvoorbeeld om diverse branden te blussen en hulp te verlenen aan collega’s.

Wat kun je verwachten?
De BHV Basisopleiding leidt je op tot bedrijfshulpverlener en omvat onder andere de volgende thema’s:

 • Je leert een beginnende brand te herkennen en te bestrijden
 • Je weet na de training alles over de diverse blusmiddelen en overige materialen
 • Je leert levensreddend te handelen (o.a. reanimatie met en zonder AED)
 • Je hebt de kennis om te kunnen ontruimen en te evacueren
 • Je kunt adequaat communiceren met collega’s en professionele hulpverleners

Tijdens de training ontmoet je gedreven en gepassioneerde instructeurs die ruime ervaring hebben binnen de BHV. De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de cursus ligt op de praktijk, zelf oefenen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je sluit de BHV-training af met een zogenoemde vakbekwaamheidscertificaat. Hiermee kun jij aantonen dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt als bedrijfshulpverlener

Cursusduur
Voordat je naar de praktijkdag komt krijg je van ons een e-learning toegestuurd. Als je deze positief hebt afgerond kan je deelnemen aan de praktijkdag van acht uur.

BHV Basiscursus
€ 150,- p.p.
excl. 21% BTW

Herhalingscursus BHV

Veiligheid gaat boven alles! Dit is precies waarom het belangrijk is dat BHV’ers hun kennis paraat hebben op momenten dat het toch misgaat. Tijdens een BHV-herhaling frissen onze instructeurs samen met de cursisten hun kennis op en gaan dieper in op de lesstof op het gebied van eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van personen.

Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je na de training goed bent voorbereid op je taken als eerste hulpverlener in de organisatie. De BHV-herhaling is het vervolg op de BHV-opleiding. We herhalen de basiskennis uit de BHV-opleiding en bieden een verdieping van de lesstof.

Wat leer je bij ons?
Met onze herhalingstraining herhalen we eerst de kennis en -vaardigheden van de BHV-opleiding en geven we een vervolg aan de lesstof. Zo herhalen we de basisstof en zorgen we voor verdieping van de stof in 1 dag. Dit doen we onder andere door praktijksituaties op te zoeken, scenario’s te oefenen en ziektebeelden uit te diepen. Zo’n scenario beeld een mogelijk incident uit dat in een organisatie kan plaatsvinden.

De volgende onderwerpen komen altijd aan bod tijdens de training:

 • Brand en brandbestrijding (met blusoefening)
 • Alarmering en evacuatie van personen
 • Verbandleer
 • Handelen bij verslikking
 • Reanimatie inclusief AED
 • Stabiele zijligging

Toelatingseisen:
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot BHV-hulpverlener heb je een geldig BHV- certificaat nodig.

Cursusduur
Voordat je naar de praktijkdag komt krijg je van ons een e-learning toegestuurd. Als je deze positief hebt afgerond kan je deelnemen aan de praktijkdag van acht uur.

Herhalingscursus BHV
€ 150,- p.p. excl. 21% BTW